NORSK NETTBUTIKK – RASK LEVERING 1-5 DAGER – 30 DAGERS ÅPENT KJØP – FRAKT KR.59,- GRATIS FRAKT OVER KR. 499,-

Slik vasker du badet

Et rent bad er viktig for hygiene og trivsel. Badet trenger jevnlig en grundig vask. Her får du våre beste tips til å få badet skinnende, innbydende og rent.

Start med å fjerne alle tekstilene på badet, disse kan det lett samles bakterier i og bør vaskes ofte. Det kan være håndklær, baderomsmatte, dusjforheng og eventuelle andre tekstiler på badet. Vask de i vaskemaskinen. Så kan du gå i gang med vask av selve badet. I tillegg til den grundige vasken av badet bør du daglig gå over der det er behov.

Baderomsmøbler og servant

Bruk en mikrofiberklut med varmt vann til å vaske over baderomsmøbler og overflater på badet. På flekker eller skitt kan du spraye på såpe og vaske med mikrofiberkluten eller en svamp. Det samme gjør du på vasken og kranen. Dersom det er vanskelig å komme til for å få det ordentlig rent rundt for eksempel kranen kan du bruke en baderomskrubb eller fiskebørste for å komme ordentlig til.

Vask av speil

Bruk en fuktet glassklut til å vaske speilet. Dette er en mikrofiberklut som er tettere vevd og gir derfor et skinnende resultat med kun vann. Vask i begge retninger for best resultat. Om det er vann igjen på speilet kan du tørke over med en tørr klut. Glasskluten fjerner fett og fingermerker og polerer til høyeste glans. Den er derfor også fin på andre blanke overflater som kran og dusjgarnityr.

Vask av dusj og badekar

I dusj og badekar samles det såperester, olje og fett. Skyll først dusjgarnityr, dusjvegger eller badekaret med vann og påfør deretter såpen nedenfra og opp. La såpen virke litt og bruk en mikrofiberklut eller svamp til å vaske over. Skyll grundig igjen og tørk med en klut der det trengs. Til dusjdørene kan du bruke en nal for å fjerne vannrestene, dette forebygger også oppbygging av kalk.

Har du mye kalk på badet anbefales det å bruke et produkt med syre. Du kan se hvordan bli kvitt kalk på 1, 2, 3 her.

Avløp og sluk

Pass på avløp og sluk da disse fort kan bli en kilde til vond lukt på badet eller tette seg til. Disse bør tømmes jevnlig eller minst en gang i måneden.

Vask av toalettet

Når du skal vaske toalettet bør du starte med det som er minst skittent som utsiden av toalettet, lokk og sete. Bruk en såpe beregnet til toalettet eller litt Flyt husvask og mikrofiberklut. Når det kommer til innsiden av toalettet bruk først såpe rundt kanten og i toalettet. La såpen virke før du vasker toalettskålen med toalettbørsten. Husk å skille mikrofiberklutene når du vasker, så du ikke bruker klutene fra toalettet andre steder. Tørk over toalettet med en ren og tørr mikrofiberklut og ikke glem å vaske nedtrekks knappen.

Har du hørt om toalettbørsten ECO Essentials? Den har et mykt silikonbørstehode som er slitesterk og bøyelig, noe som gjør at rengjøring av toalettet gjøres enklere og mer effektivt. Den har en 360-graders rengjøringsevne som kommer til også under toalettkanten.

Husk berøringspunktene

Det er viktig å huske å vaske det du tar på ofte som dørhåndtak, lysbrytere, håndtak og knotter. Vask over alle berøringspunktene på badet med en ren mikrofiberklut og mild såpe som for eksempel Flyt husvask.

Avslutt med gulvet

Gulvet er det siste som vaskes. Om du har støv på badet kan du gå over med støvsugeren først. Så bruker du en fuktig mikrofibermopp og vaskemiddel til gulv. Start innerst i rommet og jobb deg utover i s-bevegelser.

Se alle produkter til badet her.

Vil du ha 10% avslag*?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en flott velkomstgave! Vi sender ca. 2 nyhetsbrev i måneden hvor du kan lese om vaske- og ryddetips i hjemmet, nye produkter og annet spennende.

Så lenge du abonnerer på nyhetsbrevet deltar du i en månedlig trekning av et gavekort på kr. 500!