NORSK NETTBUTIKK – RASK LEVERING 1-5 DAGER – 30 DAGERS ÅPENT KJØP – FRAKT KR.59,- GRATIS FRAKT OVER KR. 499,-

Tips til vask av fliser og fuger på badet

På badet kan det bygge seg opp et lag med smuss av både hudfett, såpe og kalk som vil gjøre det helt nødvendig å vaske flisene og fugene på badet skikkelig en gang iblant. Dersom det er lenge siden du vasket flisene og fugene på badet, så kan det absolutt være en god idé å ta en skikkelig vask. La oss gi deg noen tips til vask av flisene og fugene på badet! Vil du ha vår KALKFJERNERPAKKE, LITEN ELLER STOR, SÅ TRYKK HER. Det er et spesialprodukt, og i begrenset opplag.

Kalk

Ulik skitt og ulike soner på badet krever ofte ulik vask og behandling. Kalk er for eksempel helt vanlig å ha på flisene, kalk kjennes ut som salt og er hardt på veggen. Når det gjelder vasking av kalk så anbefales det å bruke syre, du kan for eksempel bruke sitron for fjerning av kalk, et 100% naturlig produkt. For å unngå for mye oppbygging av kalk kan vi tipse om å skylle dusjveggene med kaldt vann etter bruk, og deretter bruke en nal. Du kan for eksempel bruke denne dusjnalen.

Se flere tips til fjerning av kalk i dusjen i denne videoen:

Såperester, olje og fett

Dersom smusset er mykt og kjennes ut som smør på flisene så er dette såpe, fett og hudrester. For å fjerne såperester, olje og fett i dusj, trenger du et alkalisk produkt. Vi anbefaler å bruke en alkalisk såpe som inneholder lite parfyme og fargestoffer. Skyll først fliser godt med vann, påfør deretter produktet nedenfra og opp. La det virke og gå over med svamp. Skyll grundig og bruk nal for å fjerne vann. Tørk med klut der det trengs.

Vi anbefaler å bruke en en svamp med myk skureside når man rengjør flisene på badet, slik som for eksempel denne. Den er hard nok til å fjerne kalkrester, men er samtidig myk nok til å ikke skade flisene. Pass på å bruke en lett hånd, og se etter merker, dersom du har en høyglansflis bør du være litt ekstra forsiktig.  En gammel tannbørste kan være fin til å rengjøre fuger og rundt kraner. Skyll godt med rent vann og tørk over med en ren mikrofiberklut.

Vær forsiktig med syre

Syre er det som fjerner kalk best, men før du bruker et syreprodukt, bør du finne ut hvor syrefaste fugene og flisene er. Gulvfliser i naturstein har heller ikke godt av syre. Du bør være veldig forsiktig med fuger, da syren kan føre til at fugene går i oppløsning. Det er viktig å fukte fugene først godt med vann og skylle godt av med vann når du er ferdig med å vaske.

Lykke til!

Vil du ha 10% avslag*?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en flott velkomstgave! Vi sender ca. 2 nyhetsbrev i måneden hvor du kan lese om vaske- og ryddetips i hjemmet, nye produkter og annet spennende.

Så lenge du abonnerer på nyhetsbrevet deltar du i en månedlig trekning av et gavekort på kr. 500!