Det beste er å holde kjøkkenet rent hele tiden, dvs bruk 5-15 min hver dag. Men noen ganger rekker du det kanskje ikke eller har ikke ork. Kjøkkenet er jo spesielt viktig for å holde rent pga matvarer, matlaging og hygiene. Benkeflater, vask og skjærefjøler er spesielt viktig. Samt god orden og hygiene i kjøleskapet. Å holde kluter rene, skifte ofte, gjerne hver dag for å hindre spredning av bakterier og holde deg frisk.
Lukter klutene, så er det for en grunn, det er bakteriene som lukter. Da skal du absolutt ikke bruke den.
Har du kommet skjevt ut og kjøkkenrenheten har falt drastisk, bør du ta et skippertak og få det tilbake i orden igjen. Det er så viktig for din og familiens trivsel.
Tips til kjøkkenvask:
- Sett inn i oppvaskmaskin
- Begynn med å rydde ting raskt på plass
- Finn frem kluter og midler
- Tørk av benker- ta alt smuler og rusk ned på gulv (da du støvsuger opp det senere)
- Start i en ende av kjøkkenet og vask deg systematisk til den andre enden av kjøkkenet- fra topp til bunn
- Bruk ren mikrofiber klut og glassklut
- Vask bord og stoler med stolbein – sett all pynt pent og ryddig
- Vask oppvaskkum til slutt- den skal skinne
- Støvsug og vask gulvet
Voila! Hurra! Da kan du nyte dine bragder og ta en liten kjøkkendans!
🙂