NORSK NETTBUTIKK – RASK LEVERING 1-5 DAGER – 30 DAGERS ÅPENT KJØP – FRAKT KR.59,- GRATIS FRAKT OVER KR. 499,-

Fem tips til vindusvasken

Skinner solen og avslører skitne vinduer? Er vinduene blitt skitne over flere måneder? Det er heldigvis helt vanlig, og dette er hovedgrunnen til at nettopp vindusvask ofte gjøres om våren og høsten. Står vindusvasken for tur hjemme hos deg? I denne artikkelen deler vi 5 tips til hvordan du kan få skinnende rene vinduer til den nye sesongen!

Før vi hopper inn i tipsene til vindusvasken så kan vi starte med hva som lønner seg å ha av utstyr. En god nal er alfa omega for en vellykket vindusvask. En god nal klassifiseres som en nal med godt håndtak, en avtakbar skinne og en gummidel som kan skiftes ut. Har du ulike størrelser på vinduene anbefaler vi å ha flere naler i ulik størrelse, og gjerne også et forlengerskaft dersom du har vinduer som er høye og vanskelige å nå opp til.

Videre er det veldig greit å ha en forvasker, flere mikrofiberkluter, en bøtte fylt med lunkent vann og noen dråper oppvaskmiddel!

Kjøp det du trenger til vindusvasken her!

Utendørs vindusvask. Vindusvasken gjøres med en nal.

1. Vaskemetode

Hvordan du vasker har mye å si for resultatet av vindusvasken! Veldig mange liker å svinge med nalen, andre liker den klassiske metoden ved å dra nalen rett ned. Uansett hva du trives best med så anbefaler vi å tørke av nalen for hvert drag med en klut. Har du store vinduer anbefaler vi å svinge nalen, men jobber du på mindre vinduer er nok metoden å dra rett ned den beste.

2.Unngå direkte sollys

Du burde helst ikke vaske vinduene i direkte sollys, dette kan føre til at vinduet tørker fort og det dermed oppstår skjolder eller striper på vinduet. Overskyet eller i skyggen er det ultimate været for å vaske vinduene. 

3.Ikke sløs med såpen

Unngå å bruke for mye såpe, dette kan føre til grå vinduer eller såperester på vinduene. Vi anbefaler heller å bytte vannet ofte, da slipper du å dra skittent vann og såpe rundt. Dersom du føler at vinduet ikke blir helt rent etter en vask anbefaler vi heller å vaske 2-3 ganger, heller enn å bruke mye mer såpe. Prøv også å ikke ha for mye såpevann på vinduet på en gang, mye vann gjør det nemlig vanskeligere å få dratt av alt uten å lage striper. 

4.Riktig rekkefølge

Start med innsiden før du tar utsiden, vinduene er alltid mye mer skitne på utsiden. En annen anbefaling er å alltid vaske ovenfra og ned, både når det gjelder hvert og ett vindu og når det gjelder for hele utsiden av huset. Starter du med vinduene i underetasjen vil det kanskje dryppe ned når du tar vinduene over. Dette slipper du om du starter på topp og jobber deg nedover!

5. Tørk opp vannsøl raskt

Det er viktig å ha mange mikrofiberkluter i nærheten når du vasker vinduer, både glasskluter og all round kluter. De kan brukes til vinduene, til vann som renner ned, til å tørke av nalen og til å tørke av rundt kantene. Igjen så anbefaler vi å tørke av nalen mellom hver stripe. Slik får du best mulig resultat. Legg gjerne også et oppvaskhåndkle i karmen. Ved å gjøre dette samler håndkleet opp overskudd av vann.

Lykke til med vindusvasken! Utstyret finner du her.

Vil du ha 10% avslag*?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en flott velkomstgave! Vi sender ca. 2 nyhetsbrev i måneden hvor du kan lese om vaske- og ryddetips i hjemmet, nye produkter og annet spennende.

Så lenge du abonnerer på nyhetsbrevet deltar du i en månedlig trekning av et gavekort på kr. 500!