NORSK NETTBUTIKK – RASK LEVERING 1-5 DAGER – 30 DAGERS ÅPENT KJØP – FRAKT KR.59,- GRATIS FRAKT OVER KR. 499,-

Rengjøringstips for utegrillen før vinteren

Rengjøringstips for din utendørs grill

Vinteren nærmer seg, og det er på tide å forberede seg på å lagre utegrillen for sesongen. Riktig rengjøring og lagring vil bidra til å forlenge levetiden til grillen din og sørge for at den er klar for grilling når varmere vær er tilbake. Her er noen enkle trinn for å hjelpe deg med å vaske og rengjøre utegrillen før vinteren:

 1. Fjern kull og aske:
  Begynn med å fjerne alt kull og aske fra grillen hvis du har kullgrill. Dette kan gjøres med en askehake eller en spade. Sørg for at grillen er helt avkjølt før du begynner. Ha på oppvaskhansker, så slipper du å bli skitten.
 2. Ta ut grillristen og brennere:
  Fjern grillristen og brennere fra grillen. Dette gir deg bedre tilgang til innsiden av grillen for rengjøring. Grillristen kan rengjøres ved å skrubbe den grundig med en grillbørste.
 3. Rengjør innsiden:
  Bruk en grillbørste eller en grillskrape for å fjerne matrester og fett fra innsiden av grillen. Dette vil bidra til å forhindre oppbygging av fett som kan tiltrekke seg skadedyr i løpet av vinteren.
 4. Vask grillen:
  Fyll en bøtte med varmt såpevann og bruk en svamp eller klut for å vaske innsiden og utsiden av grillen. Evt. ta ut elementene og legg de i varmt såpevann i vasken, la fettet løse seg opp. Vask, skrubb, skyll og tørk grillelementene godt.
 5. Sjekk ventilasjon og rengjør røykerøret:
  Sjekk grillens ventilasjonssystem for eventuell blokkering eller oppbygging av fett. Rengjør røykerøret for å sikre at røyken kan strømme fritt under bruk.
 6. Beskytt grillen:
  For å beskytte grillen din mot vinterværet i løpet av vinteren, kan du dekke den med en grill trekk /beskyttelse eller ta den inn i garasjen. Dette vil forhindre at fuktighet og skitt kommer inn i grillen og forårsaker skader.
 7. Oppbevar grill tilbehør:
  Fjern grill tilbehør som gassflasken, termometer og gryter fra grillen og oppbevar dem et tørt sted for vinteren.
 8. Sjekk for lekkasjer:
  Hvis du har en gass grill, sjekk for eventuelle gasslekkasjer ved å påføre en såpe- og vannløsning på koblinger og ventiler. Hvis du ser bobler, har du en lekkasje som må repareres av en profesjonell.

Når du har fulgt disse trinnene, er grillen klar for oppbevaring. Plasser den på et tørt sted, bort fra direkte eksponering for vær og vind. Hvis du oppbevarer grillen utendørs, sørg for å bruke et kvalitets trekk for ekstra beskyttelse.

Med riktig rengjøring og vedlikehold vil grillen din være i god stand når grillsesongen starter igjen.
Nyt vinteren, og se frem til de deilige grillmåltidene som venter på deg neste år! Vi gleder oss allerede!

Husk at riktig rengjøring og vedlikehold er nøkkelen til å forlenge levetiden til grillen din.

Vil du ha 10% avslag*?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en flott velkomstgave! Vi sender ca. 2 nyhetsbrev i måneden hvor du kan lese om vaske- og ryddetips i hjemmet, nye produkter og annet spennende.

Så lenge du abonnerer på nyhetsbrevet deltar du i en månedlig trekning av et gavekort på kr. 500!